вівторок, 03 лютого 2009 15:45

У Росії до наступного року підрахують кількість загиблих у ВВВ

У Росії до наступного року підрахують кількість загиблих у ВВВ
У Росії створюється міжвідомча комісія з оцінки людських та матеріальних втрат в роки Великої Вітчизняної війни. Її очолить начальник Генерального штабу Збройних сил Росії генерал армії Микола Макаров, повідомили у вівторок в Міноборони РФ.

"Основна мета комісії - до 2010 року остаточно визначитися з втратами військового та цивільного населення за період Великої Вітчизняної війни, а також розрахувати матеріальні витрати за більш ніж чотирирічний період ведення бойових дій", - уточнили в міністерстві.

За його даними, до складу комісії увійдуть представники керівництва Міноборони, МВС, ФСБ, МНС, інших силових структур, Російського держархіву, Центрального архіву Міноборони, відомі експерти та учені.

Лише Росія та деякі колишні радянські республіки не підрахували втрати

"За основу під час підрахунку людських втрат планується взяти Об"єднану електронну базу даних про втрати в роки Великої Вітчизняної війни, розроблену Міноборони, в якій зараз закладена інформація про 19 млн загиблих та зниклих без вісти в роки війни", - відзначили у військовому відомстві.

Тим часом президент Академії військових наук генерал армії Махмуд Гарєєв вважає, що "очолювати дану комісію необхідно одному із заступників голови уряду РФ".

"Зі всіх країн антигітлерівської коаліції тільки Росія і ще низка колишніх радянських республік не узагальнили на державному рівні свої людські та матеріальні втрати в роки Другої світової війни. Як фронтовик, член оргкомітету "Перемога", я вважаю, що статус і повноваження такої комісії повинні бути урядового рівня, а не міністерського. Належить за два роки, що залишилися, обробити величезну кількість архівних документів і матеріалів, пов"язаних з війною, для того, щоб поставити, нарешті, всі крапки над "i", яку ціну ми заплатили за перемогу у Великій Вітчизняній війні", - підкреслив Гарєєв.

За матеріалами "Інтерфакс", NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «У Росії до наступного року підрахують кількість загиблих у ВВВ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі