вівторок, 25 березня 2008 14:02

У Росії безпритульних дітей готували до війни у Чечні (ФОТОРЕПОРТАЖ)
8

У Росії, за 30 кілометрів від Ставрополя, на території колишньої фабрики близько 40 дітей від 12 до 17 років вчаться військовому мистецтву. Тут, у селі Сенгілієвське розташувалася військово-патріотична база "Російські Витязі", заснована колишнім військовим.

Клуб був створений в лютому 1996 року в Ставрополі. Головним завданням табору стало виховання підлітків, позбавлених батьківської турботи і підготовка їх до служби в елітних частинах армії і флоту. Особливо клуб пишається своєю успішною роботою з "важкими" дітьми.

Починали "Витязі" займатися в одному із спортзалів Ставрополя, а на польові заняття виїжджали до колишнього аероклубу, начальник якого передав "Російським Витязям" в безвідплатну оренду і напівзруйновану казарму, і територію, що прилягала до неї.

Пізніше клуб купив собі на станції Сенгілеєвській напівзруйновану будівлю колишньої швейної фабрики.

Перед напівзруйнованим цехом відразу з"явився вкопаний у землю Православний Хрест, що сповіщає, що тут встали воїни Христові.

Слава про табір, де вчать супербою, мистецтву виживання у будь-яких умовах, швидко рознеслася околицями.

Всі дисципліни у школі викладаються за власною методикою, яка ґрунтується на принципі "Роби як я!" і серйозній теоретичній підготовці. Значно підсилює ефект навчання те, що всі без виключення заняття проводяться на місцевості, де курсанти вирішують завдання поставлені інструктором, що має реальний досвід. До програми навчання входять: тактика, розвідувальна підготовка, фізична підготовка і рукопашний бій, військова топографія , парашутно-десантна підготовка, військова альпіністика, школа виживання і закон Божий.

У програмі підготовки марш-кидки у нічний час по пересічній місцевості. Регулярно проходять лекції з історії Росії і Православ"я. Учать тут і тому як, наприклад, в екстремальній ситуації правильно з"їсти жабу і багато чому іншому.

Ранок у військовій школі завжди розпочинається з молебню. Потім - годинна зарядка за будь-якої погоди, а потім вже сніданок. День також закінчується обов"язковою молитвою.

За час роботи школою підготовлено більше 600 чоловік, більшість з яких вже відслужили у військових силах РФ. Близько 300 випускників клубу воювало в Чечні, більше 40 з них нагороджені бойовими орденами і медалями.

Фото Reuters

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «У Росії безпритульних дітей готували до війни у Чечні (ФОТОРЕПОРТАЖ)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі