пʼятниця, 09 березня 2007 12:11

У роботів з"явиться кодекс етики і моралі

Експертна група, до якої входять футурологи та письменник-фантаст, зайнялася створенням кодексу, що визначає етику і мораль спілкування з роботами, їхню роль і функції у суспільстві.

Кодекс міститиме правила керування і поводження з роботами, запобігання їх нелегальному використанню і захисту даних, що належать роботам. "Також в кодексі можуть бути використані три закони робототехніки Айзека Азімова", - повідомив один із членів експертної групи.

Влада Південної Кореї вважає робототехніку ключовим елементом економіки країни і витрачає мільйони доларів на дослідження в цій області.

Над етикою і мораллю роботизованого суспільства задумалися не тільки корейці. Створенням подібного кодексу також займається Європейська мережа дослідження робототехніки. "У 21 першому столітті людство вперше зіткнеться з чужорідним розумом - роботами. Це буде подія в етичній, соціальній і економічній сферах діяльності людини", - мовиться в матеріалах дослідників. А учені з Великобританії вважають, що через 50 років роботи претендуватимуть на такі ж права, як у людини, повідомляє ВВС News.

Зараз ви читаєте новину «У роботів з"явиться кодекс етики і моралі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі