вівторок, 22 травня 2007 12:39

У Ризі в авто підірвали високопоставленого чиновника митниці

У Ризі в понеділок увечері була підірвана машина начальника кримінального управління митниці Володимира Вашкевіча. Він доставлений в лікарню у важкому стані.

Вибух відбувся, коли Вашкевіч виходив з роботи і сідав в власну машину Subaru. Чиновник очолює службу, що боролася з контрабандою по всій території Латвії. У 2006 році він потрапляв і в сферу інтересів відділу з внутрішніх розслідувань органів МВС, оскільки, на їх думку, його витрати істотно перевищували рівень доходів держчиновника. Проте провина Вашкевіча в корупції встановлена не була.

Замахи на життя Вашкевіча були зафіксовані в 2005 і 2006 роках, проте тоді він не постраждав. З приводу нападу на чиновника такого високого рангу було скликано екстрене засідання уряду Латвії. "Нападу на чиновників такого високого рангу небезпечні і недопустимі і вимагають негайного втручання з боку відповідальних органів", - заявив глава уряду Айгар Калвітіс, повідомляє Газета.ру.

Зараз ви читаєте новину «У Ризі в авто підірвали високопоставленого чиновника митниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі