пʼятниця, 16 березня 2007 14:05

У Ризі пройшов мітинг легіонерів Waffen SS

У Ризі відбулися перші заходи, присвячені так званому "дню легіонерів", який відмічається щороку 16 березня. У Домському соборі пройшли богослужіння, в яких взяли участь близько 300 колишніх легіонерів і співчуваючих їм. Потім всі вони відправилися до пам"ятника Свободи, де їх вже чекала "алея прапорів": 30-40 активістів політичної організації Visu Latvijai! (саме вона недавно запропонувала знести пам"ятник Визволителям Риги від німецько-фашистських загарбників в Пардаугаві) вишикувалися в дві шеренги від пам"ятника, тримаючи в руках червоно-біло-червоні прапори.

Прийшовши на площу біля пам"ятника, легіонери і члени Visu Latvijai! почали музикувати: спочатку в їхньому виконанні прозвучала латиська пісня про Даугаву, потім - гімн Латвії.

Після цього легіонери почали покладати квіти до підніжжя монумента. Одночасно представники Латвійської антифашистської організації поклали поряд з квітами легіонерів вінок з прикріпленою до нього стрічкою з написом на російській і латиській мовах "Пам"яті тисяч латвійців, жорстоко замучених на смерть катами Wаffen SS". За цей вінок розгорілася справжня боротьба, повідомляє NovoNews.

Зараз ви читаєте новину «У Ризі пройшов мітинг легіонерів Waffen SS». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі