понеділок, 17 березня 2008 09:44

У Ризі пройшов марш легіонерів Waffen SS

У заходах дня пам"яті латиських легіонерів Waffen SS, що пройшли у Ризі у неділю, 16 березня, взяли участь близько 1500 осіб.

Заходи почалися з поминального богослужіння в Домському соборі, після якого учасники ходи, серед яких було безліч молодих людей з квітами і латвійськими прапорами у руках, пройшли через Стару Ригу до пам"ятника Свободи, де поклали квіти. Уздовж всього шляху ходи було виставлено оточення з кількох сотень поліцейських.

Повідомляється, що біля пам"ятника близько 200 антифашистів зустрічали учасників ходу гучним свистом і лайками, проте ніяких прямих зіткнень не було. Заходи закінчилися близько 12:00 за місцевим часом.

Ходи колишніх легіонерів латиського легіону Waffen SS проходять у Латвії щороку 16 березня починаючи з 1994 року. Цього дня 1943 року щойно сформований латиський легіон Waffen SS розпочав бої з Червоною Армією під Ленінградом.

На сьогодні у Ризі було заплановано кілька заходів, присвячених пам"яті латиських легіонерів. Проте офіційно дозволений був тільки хід від Домського собору до пам"ятника Свободи, заявлене організацією "Ястреби Даугави у Латвії", повідомляє "Интерфакс".

Зараз ви читаєте новину «У Ризі пройшов марш легіонерів Waffen SS». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі