середа, 12 березня 2008 19:00

У Рівненській області виявили 122 боєприпаси часів ВОВ

Працівники МЧС в селі Пітушків Мліновського району Рівненської області виявили 122 снаряди часів Великої вітчизняної війни.

Як повідомили в середу в центрі пропаганди ГУ МЧС в Рівненській області, в понеділок під час підготовки рову для вуличного газопроводу водій екскаватора виявив 6 предметів, схожих на артилерійські снаряди. Наступного дня на місце події прибула група піротехніків аварійно-рятівної загону спецпризначення. При обстеженні місця знахідки боєприпасів працівники МЧС виявили ще 101 артилерійських снаряди калібру 45 мм і 15 снарядів калібру 152 мм. Всього було виявлено 122 вибухонебезпечних предмети.

При цьому були прийняті заходи для забезпечення безпеки місцевого населення. Боєприпаси було вирішено вивозити і знешкоджувати у декілька етапів, оскільки таку кількість снарядів дуже небезпечно транспортувати. Робота з їх знешкодження продовжується.

При цьому працівники МЧС дізналися від старожилів, що саме в цьому місці проходили активні бойові дії під час війни. Відступаючи, радянські війська були вимушені закопати значну кількість боєприпасів, повідомляє ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА.

Зараз ви читаєте новину «У Рівненській області виявили 122 боєприпаси часів ВОВ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі