субота, 29 березня 2008 10:45

У Ріо-де-Жанейро вирує тропічна лихоманка: померло 54 людини

У Ріо-де-Жанейро (Бразилія) 54 людини померли від тропічної лихоманки "денге" станом на 25 березня.

Як повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України, за інформацією генерального консульства України в Ріо-де-Жанейро, епідеміологічна ситуація в штаті продовжує погіршуватися, передає ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА.

З"явившись спочатку тільки на території міста, впродовж березня епідемія почала швидко розповсюджуватися по всьому штату, зокрема в курортному містечку Ангра-душ-Рєїш, яке знаходиться в 160 км від Ріо-де-Жанейро на 25 березня було зареєстровано 3,1 тисяч випадків захворювання "денге", що на 280% перевищило кількість аналогічних випадків за весь 2007 рік.

Як повідомляє МЗС уряд Бразилії прийняв рішення про залучення до боротьби з епідемією медичної служби Збройних сил країни, зокрема з 24 березня в місті Ріо-де-Жанейро розгорнено два польові госпіталі і мобілізовано близько 400 військових лікарів.

Сусідні країни почали робити профілактичні заходи проти розповсюдження епідемії на своїй території. Так, уряд Східної республіки Уругвай ввів обов"язкове медичне обстеження своїх громадян, які відвідали штат Ріо-де-Жанейро в останні 15 діб, що відповідає інкубаційному періоду збудника "денге".

Генеральне консульство України в Ріо-де-Жанейро продовжує відстежувати розвиток подій. Ситуація знаходиться на контролі ДКС МЗС України.

Довідка: Ріо-де-Жанейро (порт. Rio de Janeiro, буквально - січнева річка) - друге за величиною (після Сан-Паулу) місто Бразилії, адміністративний центр однойменного штату, з 1764 до 1960 - столиця Бразилії.

Ріо-де-Жанейро - місто контрастів. На схилах навколишніх гір туляться убогі житла. Це бідні райони міста - фавели, в яких проживає декілька мільйонів чоловік. У місті налічується декілька сотень фавел. По суті це міні-держави в державі. Федеральна влада в справи фавел практично не втручається. У більшості фавел рівень життя дуже низький, часто тут немає елементарних зручностей, шкіл, лікарень і тому подібне і, як наслідок всього цього, украй несприятлива криміногенна обстановка.

Ріо-де-Жанейро знаменитий, крім усього іншого, завдяки бразильському карнавалу. У місті існує декілька десятків шкіл самби, які щорічно в дні карнавалу влаштовують барвисті вистави на самбодромі, а також ходи в різних районах міста, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «У Ріо-де-Жанейро вирує тропічна лихоманка: померло 54 людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі