пʼятниця, 01 лютого 2008 09:38

У Ріо-де-Жанейро на карнавал не пустив костюмованого Гітлера

У четвер суд Ріо-де-Жанейро заборонив танцівницям зі школи самби Unidos do Viradouro брати участь у карнавалі на платформі, що зображає наслідки Голокосту, і вбирати одного з учасників у костюм Адольфа Гітлера.

Згідно вердикту, танцівниці можуть виступати, але фігури, що символізують жертви нацистів, мають бути прибрані з платформи. Карнавал не можна використовувати в цілях пропаганди ненависті або расизму, так само як і не можна "опошлювати варварські діяння", відзначила суддя. Тим часом це рішення ще може бути оскаржене, тому поки не ясно, чи з"явиться скандальна платформа на карнавалі, який почнеться цими вихідними.

Дізнавшись про намір школи прикрасити платформу манекенами, що зображають трупи вбитих євреїв, і вбрати одного з учасників Гітлером, Федерація ізраїльтян Ріо-де-Жанейро звернулася до суду з проханням заборонити такий виступ. На думку представників єврейської діаспори, "жахливість" цієї ідеї в тому, що Голокост не можна поєднувати зі святковістю карнавалу, який визнають у всьому світі за "веселість, гумор, розваги і еротизм". Тим часом в Unidos do Viradouro відзначили, що платформа є "дуже шанобливим" нагадуванням про Голокост і попереджає про небезпеку його повторення.

Якщо школа не виконає розпорядження суду і виведе платформу на карнавал, їй загрожує штраф у розмірі 114 тисяч доларів і ще 28 тисяч доларів, якщо на ній з"явиться "Гітлер", відзначає агентство France Presse. За деякими даними, автори платформи вже ухвалили рішення змінити композицію, перетворивши її на "алегорію свободи висловлювань". Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Ріо-де-Жанейро на карнавал не пустив костюмованого Гітлера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі