понеділок, 03 грудня 2007 12:34

У рідному місті Путіна "Єдина Росія" отримала найслабкішу підтримку на виборах

Виборці Санкт-Петербурга найслабкіше підтримами партію Володимира Путіна. Тут "Єдина Росія" отримала найменшу частку голосів виборців в порівнянні з іншими регіонами Російської Федерації. У рідному місті президента РФ, спікера Держдуми Бориса Гризлова і спікера Ради Федерації Сергія Міронова "партія влади" отримала всього 51 відсоток голосів виборців.

На друге місце вийшла "Справедлива Росія" з 15,2 відсотками голосів (це найвищий результат справоросів по всій країні), третьою стала КПРФ з 12 відсотками, і на четверте місце вийшла ЛДПР, яка набрала 7,7 відсотків голосів. Необхідно відзначити, що у всіх регіонах, що надали попередні результати підрахунку, партія "Єдина Росія" набрала більше половини голосів.

Рівень підтримки партії виборцями варіюється від 51 відсотка в Санкт-Петербурзі і 53 відсотків в Москві до 87 відсотків в Татарстані, 97 відсотків в Мордовії. У цих двох регіонах, а також в Агінському Бурятському автономному окрузі і на Кузбасі ніяким іншим партіям не вдалося подолати семивідсотковий бар"єр.

У Грозному "Єдина Росія" заручилася підтримкою більше 99 відсотків тих, що проголосували, але говорити про рекордний показник не можна, поки йде підрахунок голосів в сільських районах Чечні. Друге місце, як і в цілому по Росії, в більшості регіонів, що відзвітували, займає КПРФ. Втім, в Іркутській області , Хабаровському краю, на Далекому Сході, а також в Свердловській області ЛДПР випереджає комуністів.

А в Санкт-Петербурзі і Бурятії на друге місце упевнено виходить "Справедлива Росія". При цьому партії Міронова не вдалося подолати семивідсотковий бар"єр в багатьох регіонах, зокрема в Хабаровському краю, в Сахалінській області, на Камчатці, в Хакасії і Ставропольському краю. На Камчатці і КПРФ не набирає семи відсотків, а проходять в Державну Думу лише "Єдина Росія" і ЛДПР. Росіяни, які голосували за кордоном, також віддали перевагу "Єдиній Росії" - приблизно 67 відсотків голосів, а за КПРФ голосували лише 8,4 відсотків виборців за кордоном, повідомляє "Інтерфакс".

Зараз ви читаєте новину «У рідному місті Путіна "Єдина Росія" отримала найслабкішу підтримку на виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі