пʼятниця, 05 грудня 2014 12:13

У рейтингу свободи слова українські інтернет-ЗМІ скотились до "частково вільних"

У рейтингу свободи слова українські інтернет-ЗМІ скотились до "частково вільних"
Фото:vkurse.ua

У рейтингу свободи інтернет-ЗМІ Україна різко погіршила свої позиції з травня 2013 по квітень 2014 року

Про це свідчать дані дослідження "Freedom on the Net 2014", проведеного міжнародною неурядовою організацією Freedom House, передає ДеПо.

Дослідження показало, що стан свободи слова в Інтернеті погіршився. За підсумками 2014 року Україна в даному рейтингу перемістилася з групи "вільних" держав в групу "частково вільних".

"Протягом 2013 - 2014 років сфера онлайн в Україні зіткнулася з ростом тиску, однак вона все ще залишається вільною частиною медіапростору", - йдеться у звіті.

Погіршення свободи слова в Інтернеті, за даними Freedom House, пов'язане насамперед з насильством щодо користувачів соцмереж, а також інтернет-журналістів під час Евромайдана.

Крім того, дослідження показало, що на сьогоднішній день з 45,5 мільйонів громадян України є користувачами Інтернету є 42%. Цей показник значно збільшився з 2013 року, коли інтернет-ЗМІ читали 34% громадян нашої країни.

Зазначимо, що країнами, в яких стан інтернет-ЗМІ вважається "не вільною", є Китай, Таїланд, В'єтнам, Узбекистан, Пакистан, Іран, ОАЕ, Сирія, Саудівська Аравія, Ефіопія, Судан, Єгипет, Білорусь.

Росія також перебуває у групі "частково вільних" держав. Однак відсоток інтернет-користувачів там вище, а стан свободи слова в цілому нижче.

Зараз ви читаєте новину «У рейтингу свободи слова українські інтернет-ЗМІ скотились до "частково вільних"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі