Ексклюзиви
четвер, 09 вересня 2010 12:07

У рейтингу доброчинності Україна опинилася на 3 місці з кінця

У рейтингу доброчинності Україна опинилася на 3 місці з кінця

Найбільша британська благодійна організація Charities Aid Foundation (CAF) опублікувала Світовий рейтинг благодійності, в якому оцінила рівень філантропії в різних країнах.

Україна посіла одне з найостанніших місць у списку.

На першій сходинці опинилися одразу дві країни - Австралія та Нова Зеландія. Далі йдуть Канада, Ірландія, Швейцарія, США, Нідерланди, Велика Британія, Шрі-Ланка і Австрія.

Україна з індивідуальним індексом 13% опинилася на дні цього рейтингу, розташувавшись поряд з двома країнами, які замкнули перелік, — Бурунді і Мадагаскаром.

Так, у ході дослідження CAF з"ясувалося, що лише 5% українців жертвують гроші на доброчинність. Це найнижчий показник серед всіх 153 країн, в яких проводилось опитування. Волонтерською діяльністю займаються 14% громадян України, а допомагають ближньому — 19%.

При складанні рейтингу враховувалися три основні моделі благодійного поведінки: фінансові пожертвування, віддача власного часу (волонтерство) і допомогу незнайомим людям. Потім виводився середній показник.

Дані в рейтингу спираються на результати дослідження компанії Gallup, яка опитала 195 тисячі людей в 153 країнах світу про їх благодійну діяльність за останній місяць. При цьому респондентів також питали, наскільки щасливими вони себе почувають.

Укладачі рейтингу також розділили країни по групах. Так, за показником готовності пожертвувати гроші на благодійність лідирує Мальта. У цій країні на такий вчинок можуть зважитися 83% населення.

У той же час виявилося, що жителі Туркменістану з великим задоволенням працюють волонтерами. 61% опитаних у цій країні коли-небудь працювали безкоштовно. Тим часом, 76% громадян Ліберії проявляють максимальну щедрість щодо незнайомих людей.

Рейтинг благодійності також виявив, що більше грошей жертвують не заможні люди, а щасливі.

Нагадаємо, у поточному році Всесвітній економічний форум (ВЕФ) присвоїв Україні вісімдесят дев"яте місце проти вісімдесят другого у 2009 році у рейтингу конкурентоспроможності.

Як повідомлялося, американський журнал "Ньюзвік" склав рейтинг 100 кращих країн світу. Україна в ньому набрала 63,97 бала зі 100 і опинилася на 49 місці.

Втім Україну визнали однією з найнекомфортніших країн для бізнесу. Варто відзначити рівень країн Європейського Союзу. Усі вони на перших позиціях. Україна — серед країн Латинської Америки.

BBC

Зараз ви читаєте новину «У рейтингу доброчинності Україна опинилася на 3 місці з кінця ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути