четвер, 15 травня 2008 12:40

У "космічних" тарганів з"явилися онуки

У "космічних" тарганів з"явилися онуки
Вчені Воронежа (РФ) дочекалися появи на світ третього покоління тарганів, що побували в космосі - "онуків" космонавтів, повідомив куратор проекту з відправлення тарганів у космос, асистент кафедри біології й екології воронезької медакадемії (ВДМА) Дмитро Атякшин.

Таракани разом з іншими тваринами й рослинами перебували 12 днів у космосі на борту орбітальної лабораторії "Фотон-М3" у вересні 2007 року.

"Днями у тарганів, які побували в космосі, з"явилися "онуки". Ми одержали потомство від тих тарганів, які були зачаті в космосі, але з"явилися на світ вже після повернення на землю, і вже приступили до вивчення цих особин", - сказав Атякшин. За його словами, "онуків" тільки близько 30, тому що потомство з"явилося лише у одної самки.

Вчений розповів, що на відміну від своїх зачатих у невагомості батьків, які відразу після народження демонстрували деякі відмінності в процесі розвитку від своїх земних побратимів - трохи швидше росли й розвивалися, "онуки" нічим від звичайних тарганів не відрізняються.

Воронезькі таргани потрапили на борт "Фотона" після того, як студенти місцевої Медичної академії виграли конкурс у номінації "Експеримент". Молоді люди підготували проект, у якому для вивчення впливу невагомості на живі організми вперше запропонували відправити в космос звичайних рудих тарганів, повідомляє АМИ Новости-Украина.

Зараз ви читаєте новину «У "космічних" тарганів з"явилися онуки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі