Ексклюзиви
середа, 04 лютого 2009 09:16

У "Київенерго" закінчуються запаси мазуту

У "Київенерго" закінчуються запаси  мазуту

Якщо у січні голова правління "Київенерго" Едуард Соколовський прогнозував, що запасів мазуту компанії вистачить до 3-5 лютого, то зараз прес-служба каже, що паливо закінчиться десятого числа. До години ікс, коли столична ТЕЦ залишиться без нього, залишилося усього шість днів. Тиск газу ж ніхто не підніме: заважає майже мільярдний борг.

"Запасів вистачить ще до 10 лютого. За цей час ми встигнемо закінчити переговори щодо додаткових поставок мазуту", - запевнила представник прес-служби "Київенерго" Іванна Майстренко.

Однак ситуація ускладнюється тим, що використання мазуту стало збитковим для компанії. Для роботи Київської ТЕЦ щомісяця потрібно близько 100 тисяч тонн мазуту, що обійдеться у суму понад 200 млн.грн. А грошей немає - міськадміністрація наразі вичікує і не розраховується зі своїми боргами, - відзначає видання.

Дешевше було б отримувати газ (це обходиться приблизно у 100 млн.грн. щомісяця), але його ніхто давати не буде, доки не буде повних розрахунків. Крім того, під загрозою і наступний опалювальний сезон і вироблення електроенергії. "З листопада "Київенерго" не платить взагалі. Сума боргу складає майже мільярд гривень. Доки борг не почнуть виплачувати, продовження договорів не буде", - заявляє прес-служба "Газу України". "Київенерго" вже подала декілька позовів на "Газ України", проте останній не має наміру здаватися і відстоюватиме свою правоту в суді.

Тим часом у квартирах знову холоднішає - зокрема, мешканці Борщагівки і Лівого берега помітили, що батареї стали холоднішими.

Нагадаємо, 7 січня "Київенерго" через двократне зниження тиску газу на київській ТЕЦ змушена була перейти на використання аварійного запасу мазуту для роботи станцій. Але вже у неділю, 11 січня, почали використовувати мазут зі сховищ компанії, який належить іншим юридичним особам, що передбачається договорами з ними.

Також нагадаємо, що минулого тижня заступник голови НАК "Нафтогаз України" Володимир Тріколіч заявив про те, що борг "Київенерго" перед НАК "Нафтогаз України" щодня збільшується на 15 млн. гривень і становить 650 млн. гривень.

Проте мер Києва Леонід Черновецький в понеділок відзначив, що АК "Київенерго" виплатить борг НАК "Нафтогаз" тільки у разі визнання з його сторони боргу перед "Київенерго".

АЕК "Київенерго" (Київ) є найбільшим виробником теплової енергії та електроенергії в Україні. Компанія повністю забезпечує потреби Києва в електричній і на 70% – в тепловій енергії

За матеріалами Сегодня, ЛIГАБiзнесIнформ
Зараз ви читаєте новину «У "Київенерго" закінчуються запаси мазуту ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути