субота, 14 лютого 2009 14:02

У п"ятницю 13-го в США закрили ще 4 банки

У п"ятницю 13-го в США закрили ще 4 банки

П"ятниця, 13 лютого, ознаменувалася в США крахом чергових чотирьох банків, довівши загальне число банків, що лопнули з початку нинішнього року, до 13-ти.

За даними Федеральної корпорації зі страхування депозитів, у п`ятницю за фінансовими показниками припинили існування Sherman County Bank у штаті Небраска, Riverside Bank of the Gulf Coast у Флориді, Corn Belt Bank and Trust Company в Ілінойсі і Pinnacle Bank у штаті Орегон.

Розмір страхування депозитів обійдеться Федеральній корпорації в суму 341,6 млн. доларів. Аналітики стривожені темпами банкрутства фінансових установ у США.

Барак Обама обіцяє ухвалити пакет антикризових заходів

Якщо навіть щотижня закриватиметься по одному банку, то чисельність таких банків за підсумками нинішнього року вдвічі перевищить сумний показник 2008 року, коли припинили своє існування 25 банків.

Адміністрація Барака Обами обіцяє ухвалити пакет антикризових заходів з підтримки банківської системи США, яка стала детонатором депресії американської економіки і глобальної кризи, що супроводжується різкими темпами уповільнення темпів зростання світового валового продукту. Проте поки Уолл-стріт знаходить план викупу знецінених активів, що обговорюється, недостатньо ясно визначеним.

У США активно обговорюються заходи, прийняті Обамою щодо американських банкірів.

При близькому розгляді виявилось, що оголошені президентом Обамою заходи з обмеження платні керівникам банків, які одержують фінансову допомогу від казни, носять досить обмежений характер.

Президент розпорядився, щоб голови банків і фінансових контор, які приймають допомогу від держави, отримували не більше 500 тисяч на рік. У пресі щодня з"являються повідомлення про їхнє марнотратство і нечувані преміальні, тому цей захід знайшов розуміння у народі. Скептики, проте, зазначили, що вона не має зворотної сили, так що банкіри, які отримали величезну платню і казкові преміальні минулого року, не повинні будуть повернути ані цента.

За матеріалами РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «У п"ятницю 13-го в США закрили ще 4 банки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі