вівторок, 18 січня 2011 08:21

У прокуратурі переконують, що з підривників храму не вибивали зізнання

У прокуратурі переконують, що з підривників храму не вибивали зізнання

До обвинувачених у підриві Свято-Покровського храму в Запоріжжі не застосовувалися недозволені методи слідства.

Про це повідомили в прокуратурі Запорізької області, спростовуючи заяви адвокатів та родичів трьох обвинувачених у підриві Свято-Покровського храму в Запоріжжі про недозволені методи слідства.

"Родичі та адвокати підсудних у справі про вибух храму поширюють суб'єктивні твердження про застосування до них недозволених методів слідства органами внутрішніх справ", - заявили в прокуратурі.

"Прокуратура області повідомляє, що всі заяви обвинувачених з цього приводу грунтовно перевірені. За результатами в порушенні кримінальної справи їм відмовлено за відсутністю в діях співробітників міліції складу злочину", - сказано в повідомленні.

У прес-службі зазначили, що розслідування кримінальної справи перебувало під постійним прокурорським наглядом з моменту вчинення цього резонансного злочину.

Крім того, в прокуратурі області заявили, що "незалежно від визнання або не визнання підсудними своєї провини, вона повністю підтверджується всією сукупністю ряду об'єктивних і незаперечних доказів".

"Отже, твердження зацікавлених родичів і захисників підсудних не відповідають дійсності і є спробою забезпечити уникнення ними встановленої законом відповідальності", - заявили в прокуратурі.

Нагадаємо, 28 липня у Свято-Покровському храмі в Запоріжжі пролунав вибух. Постраждали дев'ять людей, в лікарні на операційному столі померла 80-річна черниця Людмила.

Біля дверей храму було приведено в дію безоболонковий вибуховий пристрій. Вибух за потужністю був еквівалентний 300 грамам тротилу, - за даними слідчих.

Було порушено кримінальну справу за статтею "умисне вбивство". Невдовзі були затримані підозрювані - паламар Євген, колишній паламар Антон та його брат Сергій. Правоохоронці заявили, що вони зізналися у скоєному, проте пізніше адвокати затриманих звинуватили міліцію у застосуванні тортур для якомога швидшого розкриття справи. Один із затриманих навіть заявив про погрози зґвалтувати його, якщо не зізнається.

Про побиття підозрюваних міліцією заявила журналістам і мати одного з підсудних Ольга Дьоміна.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «У прокуратурі переконують, що з підривників храму не вибивали зізнання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі