понеділок, 22 вересня 2008 16:52

У продуктах "Nestle" виявлені небезпечні речовини

У продукції відомої компанії "Nestle" були виявлені незначні сліди отруйного хімікату меламіну. Про це свідчать дані уряди в Гонконзі. Швейцарська фірма підтвердила результати дослідження.

Як повідомляє "Agrarheute", посилаючись на "DeutschePresseagentur", за словами представника концерну, "в даному випадку мова йде про протестоване молоко "DairyFarmPureMilk", призначене для гастронома, але не для споживання малолітніми дітьми".

Так, представник Центру по захисту продовольчих продуктів в Гонконзі заявив, що вміст речовини в молоці "DairyFarmPureMilk", протестованому в Китаї, настільки малий, що для того, щоб однорічна дитина вагою 7,5 кілограм отримала небезпечну дозу, йому необхідно пити щодня по три пакети молока, або по 3,38 літра. "Нормальне споживання не є небезпечним", - завірив представник Центру.

Тим часом магазини, що продають назване молоко, були проінформовані про результати тестів і їх попросили вилучити продукт з прилавків в Гонконзі.

Одночасно представник концерну "Nestle" спростував інформацію гонгонгських ЗМІ про нібито отруєнні продуктом "NeslacGold1+", відзначивши, що якість продукту не викликає сумнівів у властей: у ньому не було виявлено меламіну. Крім того, представник "Nestle" вказав на те, що в Гонконзі не існує граничних значень за вмістом отруйного хімікату. "Проте сліди (хімікату) знаходять практично завжди, навіть в таких незначних кількостях, які не є шкідливими", - підкреслив представник концерну, повідомляє Подробности.

Зараз ви читаєте новину «У продуктах "Nestle" виявлені небезпечні речовини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі