середа, 25 березня 2015 23:56

У процесі врегулювання конфлікту на Донбасі створять чотири профільні групи

У процесі врегулювання конфлікту на Донбасі створять чотири профільні групи
Фото: goloskarpat.info

"Нормандська четвірка" погодилася з пропозицією ОБСЄ щодо необхідності створення профільних робочих груп у рамках тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання на Донбасі.

Про це після завершення тригодинного засідання "четвірки" в Парижі повідомив заступник міністра закордонних справ України Вадим Пристайко, повідомляє "Укрінформ".

"Щоб мати паралельні можливості роботи, учасники зустрічі у "нормандському форматі" домовилися про необхідність створення профільних робочих груп в рамках тристоронньої контактної групи. Йдеться про створення щонайменше чотирьох робочих груп. Їхній склад та точні назви ще не узгоджені", - зазначив дипломат.

Водночас він уточнив, що йдеться про створення робочих груп з питань безпеки, гуманітарних питань, соціально-економічного відновлення та з політичного врегулювання.

Перша група, за словами Пристайка, могла б займатися питаннями припинення вогню, відведення важкого озброєння, контролю за частиною українсько-російського кордону.

До компетенції другої групи можуть належати питання обміну заручниками, доставка гуманітарних вантажів, адресної допомоги населенню окупованих територій.

Третя робоча група могла б опікуватися соціально-економічними питаннями, відновленням частин окупованого Донбасу, питаннями пенсій, зарплат тощо. Четверта ж група узгоджувала б суто політичні питання.

Зараз ви читаєте новину «У процесі врегулювання конфлікту на Донбасі створять чотири профільні групи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі