середа, 27 жовтня 2021 12:06

У Прип'яті представили унікальний проєкт - фото та відео з зони відчуження
11

У Прип'яті представили перший альбом музичного проєкту "Звуки Чорнобиля". До вінілової платівки увійшли 10 композицій.

Над треками працювали українські музиканти, які створюють експериментальну музику. Участь взяли гурт KAZKA, Сергій Міхалок, технодіджеї та бітбоксери.

"Обирав музикантів особисто. Усі ці люди побували в Чорнобилі, щоб надихнутися атмосферою. Вони виступили тут, ми їх записали. І тепер за QR-кодом на платівці можна відкрити відео, щоб оживити артистів", - каже автор проєкту Валерій Коршунов.

Проєкт створили за підтримки Українського культурного фонду. Щоб послухати альбом, можна придбати вінілову платівку. Загалом їх випустили 500.

Продаватимуть за 1986 грн - на знак року трагедії на Чорнобильській АЕС. Усі кошти підуть на допомогу ліквідаторам і постраждалим від трагедії.

Покинуті вулиці Чорнобиля
Фото: Дмитро АНОХІН
Загоризонтна радіолокаційна станція "Дуга"
Загоризонтна радіолокаційна станція "Дуга"
Адміністративна будівля станції
Презентували платівку біля будівлі старої школи

"Чорнобиль - це урок, який ми вчасно не засвоїли. Намагалися показати не жанр, а проблему, щоб знайти у кожного відгук у серцях. У кожного музиканта вийшло щось особливе, бо вони передали емоції через музику", - розповів Коршунов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вперше за 35 років: ліквідатори аварії на ЧАЕС і жителі Прип'яті зібралися на ніч вибуху у центрі міста

Представили також одну з пісень майбутнього альбому. Біля будівлі колишньої школи в порожньому місті її виконала аудіовізуальна музикантка Катерина Заволока. До кожної пісні створюють відео та графіку, щоб передати оригінальний мотив.

Вибух на ЧАЕС стався в ніч на 26 квітня 1986 року. Був повністю зруйнований четвертий реактор атомної електростанції. Стався викид у довкілля великої кількості радіоактивних речовин. Хмара з них пройшлася над більшою частиною Європи й навіть досягнула східних кордонів США. Із Прип'яті й навколишніх населених пунктів евакуювали майже 200 тис. людей. Катастрофа є найбільшою за всю історію ядерної енергетики.

Зараз ви читаєте новину «У Прип'яті представили унікальний проєкт - фото та відео з зони відчуження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі