Ексклюзиви
вівторок, 23 лютого 2010 14:01

У прем"єр-міністра Туреччини кинули черевиком (ВІДЕО)

У прем"єр-міністра Туреччини кинули черевиком (ВІДЕО)

Прем"єр-міністр Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, який перебуває з візитом в Іспанії, став жертвою нападу зловмисника, який пожбурив у нього черевик.

Інцидент стався пізно увечері в понеділок, 22 лютого, в Севільї, де міністру вручали премію місцевого фонду Nodo за внесок у розвиток міжкультурних зв"язків. Запис дій хулігана можна подивитися на сайті турецького відділення CNN.

Коли Ердоган виходив з будівлі місцевої мерії і збирався сісти в машину, до нього підійшов невідомий і з криками "Хай живе вільний Курдистан!", кинув у прем"єра черевик. Примітно, що план зловмисника провалився - кинутий ним предмет не зачепив Ердогана, а потрапив у кузов його автомобіля.

Співробітники служби безпеки, які охороняли турецького прем"єр-міністра, затримали невдаху. Його особа не розкривається. Нападник - курд за національністю і громадянин Сирії - перебував в Іспанії незаконно і чекав депортації на батьківщину.

Закидування взуттям вважається в багатьох мусульманських країнах знаком неприязні до потенційної жертви. Світову популярність цей жест отримав 14 грудня 2008 року, коли іракський журналіст Мунтазер аль-Зайди на знак протесту проти вторгнення США кинув обидва своїх черевики в американського президента Джорджа Буша.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «У прем"єр-міністра Туреччини кинули черевиком (ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути