неділя, 09 вересня 2007 12:18

У повітряний простір саміту АТЕС вторгся літак-порушник

Легкомоторний літак Cessna порушив сьогодні межі закритого повітряного простору австралійського міста Сідней, де проходив саміт Азіатсько-тихоокеанської економічної співдружності /АТЕС/.

Порушення встановленою в цілях безпеки учасників форуму межі було миттєво зафіксовано, після чого послідувала реакція з боку місцевих ВВС.

Два реактивні літаки-винищувачі FA-18 оточили літак-порушник, привертаючи увагу пілота сигнальними ракетами, і супроводжували на посадку в одному з передмість Сіднея.

За попередніми даними, маршрут Cessna був узгоджений, проте пілот по невстановлених поки причинам відхилився від заданої траєкторії, викликавши повітряну тривогу.

Обмеження повітряного простору в радіусі 45 миль навколо аеропорту Сіднея Кингфортсміт залишиться в силі до тих пір, поки всі учасники саміту АТЕС не покинуть Сідней, воно буде знято лише опівночі за місцевим часом з 9 на 10 вересня, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «У повітряний простір саміту АТЕС вторгся літак-порушник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі