субота, 23 лютого 2008 16:02

У посольстві США загинув сербський біженець з Косово

Встановлена особа загиблого при розгромі посольства США 21 лютого 2008 року. Ним опинився 21-річний сербський біженець з Косово Зоран Вуєвіч. Загиблого впізнав його батько, повідомляє AFP.

Зоран Вуєвіч приїхав до Бєлграда зі своїм молодшим братом Лазарем для того, щоб взяти участь в масовій маніфестації протесту проти самопроголошення незалежності Косово. Батьки Вуєвіча заявили про пропажу сина після того, як він перестав відповідати на телефонні дзвінки і не з"явився удома. Родина загиблого проживає в місті Новий Сад в 70 кілометрах від столиці Сербії.

Батько Зорана намагався знайти свого сина в бєлградській в"язниці (багато учасників безладів 21 лютого було затримано). Після того, як пошуки не увінчалися успіхом, працівники правоохоронних органів викликали Вуєвіча в патолагоанатомічне відділення місцевого військового госпіталю. Вуєвіч впізнав сина за золотим ланцюжком і пряжці на ремені.

Родина Вуєвичей покинула Косово в 1999 році після початку бомбардувань Югославії.

Нагадаємо, 21 лютого 2008 року після мітингу протесту проти самопроголошення незалежності Косово серби розгромили і підпалили посольство США в Бєлграді. Пізніше на території дипмісії було виявлено обгоріле тіло. Представники США відразу ж заявили, що загиблий не був працівником посольства, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У посольстві США загинув сербський біженець з Косово». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі