неділя, 22 липня 2007 17:15

У поножовщині на турецьких виборах поранено 17 людей

У бійках, якими супроводжуються парламентські вибори в Туреччині, постраждали вже 17 чоловік. Прихильники правлячої Партії справедливості і розвитку (AKP) і опозиційної Партії національної дії (MHP) продовжують з"ясовувати відносини за допомогою ножів, каміння і палиць.

У місті Демре на півдні країни бійка почалася після того, як представники MHP заявили, що їх опоненти розкидали листівки в день голосування, не дивлячись на заборону, що вступила в силу, на передвиборну агітацію. У місті Сасон на сході Туреччини побилися відвідувачі місцевої кав"ярні, що посварилися на грунті політики, а в Бісміле зіткнення, в ході якого використовувалися ножі і палиці, відбулося прямо на виборчій ділянці.

Прем"єр-міністр Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган призначив позачергові вибори до парламенту після того, як депутати не змогли вибрати президента країни. При цьому висунення на цю посаду міністра закордонних справ Абдулли Гюля, запропонованого AKP, загострило конфлікт між правлячою партією і опозицією. Опоненти оголосили Гуля ісламістом і звинуватили AKP в замаху на світський характер турецької держави, повідомляє AFP.

Зараз ви читаєте новину «У поножовщині на турецьких виборах поранено 17 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі