четвер, 02 жовтня 2008 10:27

У Полтавській області міліція виявила 50 га конопель

У Лохвицькому районі Полтавської області міліція виявила 50 га конопель.

Як повідомив заступник начальника ГУ МВС України в Полтавській області Олександр Калінін, встановити власника цих насаджень поки що не вдалося, адже вони знаходяться на території земель, які орендують керівники цукрового заводу.

"Керівники заводу говорять, що не знали, що на цих землях ростуть коноплі. Для того, щоб мати підстави знищення цієї рослини, правоохоронці взяли шість зразків із різних ділянок для проведення експертизи на наявність наркотичних речовин. І експертиза встановила, що дійсно коноплі мають достатню кількість наркотику для того, щоб потрапити під категорію наркорослин" - сказав Калінін.

За даними Управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків ГУ МВС України у Полтавській області, коноплі можуть бути самосадом.

"Приблизна територія насаджень становить 50 гектарів, і це не одне-єдине поле, а окремі ділянки на території 240 гектарів орендованих земель. Це так звані відстійники, куди стікає вже використана на підприємстві вода", - сказав представник управління.

За даними Калініна, Лохвицька райрада виділить кошти для ліквідації конопель, орендарі допоможуть із технікою для викорчовування кореневої системи рослин, а міліція забезпечить охорону під час утилізації насаджень.

Було вирішено, що спочатку коноплі заллють водою з домішками отрутохімікатів, а потім викорчовуватимуть кореневу систему сільгосптехнікою, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «У Полтавській області міліція виявила 50 га конопель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі