пʼятниця, 05 березня 2010 08:18

У Полтаві зловмисники крали нафту прямо з підприємства

У Полтаві зловмисники крали нафту прямо з підприємства

Один із працівників газопромислового управління "Полтавагазвидобування" закачав 20 тонн нафти на свердловину, що перебувала на капітальному ремонті. Після цього разом зі своїми спільниками планували завантажити сировину у ємності та вивезти її. У групи була розроблена схема викрадення нафти і газоконденсату.

На гарячому їх упіймали працівники служби безпеки України.

Слідчі СБУ порушили кримінальну справу. Зловмисникам загрожує обмеження волі на строк від трьох до п"яти років або позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

На Полтавщині в сотні разів поменшала кількість крадіжок газоконденсату із нафтопроводу, бо почали використовувати нову систему охорони.

Вона показує, коли в трубі тиск газу змінюється. Вказує квадрат, район крадіжки газоконденсату. Оперативна група відразу виїжджає на місце. Нафтогазопровід на Полтавщині пролягає 18 районами. Його довжина - 2565 км. Раніше тільки в Гадяцькому районі щороку реєстрували 10-12 самовільних врізок.

Зараз ви читаєте новину «У Полтаві зловмисники крали нафту прямо з підприємства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі