середа, 23 червня 2010 15:39

У Полтаві учитель поцупив зі школи електродвигун

У Полтаві учитель поцупив зі школи електродвигун

67-річний учитель праці однієї з полтавських шкіл викрав електродвигун вентиляційної системи шкільної їдальні. З початком канікул його зняли для перевірки. Через деякий час той зник.

Адміністрація школи звернулась у міліцію. Оперативники райвідділу з'ясували, що це був учитель праці, який одразу зізнався. Сказав, що електродвигун він вкрав, бо він "погано лежав". Подумав, що нікому не потрібен.

Запримітивши двигун, що коштує більш як півтори тисячі гривень, чоловік спочатку переніс його у майстерню, а потім почав планувати, як винести поцуплене за територію школи.

"Через центральний вихід винести двигун було нереально, - сказав учитель. - Директор там поставив охорону. Від аварійного виходу ключів у мене також не було. Єдиний вихід, що залишався – через вікно майстерні. Мені потрібен був помічник, який би прийняв агрегат знадвору. Попросив допомогти недавнього випускника школи".

Ще двоє підлітків прийшли до школи пограти у настільний теніс. На центральному вході їх на територію школи не пропустили. Дізнавшись, що в майстерні знаходиться учитель праці, вони вирішили попросити дозволу у нього. Обійшовши навколо школи до майстерні, побачили, як учитель через вікно передає вкрадене своєму знайомому. Учитель дозволив їм пройти у школу, однак за це попросив допомогти віднести нелегкий електродвигун до його гаража. Хлопці виконали прохання. Кажуть, що не підозрювали, що допомагають йому скоїти злочин.

Наступного дня учитель розібрав двигун. Мідний дріт, який вдалось дістати звідти, здав на металобрухт і отримав за нього 60 грн.

Відносно вчителя вже порушено кримінальну справу за крадіжку. Його можуть оштрафувати, призначити громадські роботи або позбавити волі на строк до трьох років. Зі школи він звільнився за власним бажанням.

Зараз ви читаєте новину «У Полтаві учитель поцупив зі школи електродвигун». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі