четвер, 30 серпня 2007 13:06

У Польщі заарештований екс-міністр внутрішніх справ

У Польщі в четвер, 30 серпня, арештований колишній міністр внутрішніх справ і адміністрації країни Януш Качмарек, який входив у найближче оточення братів Качиньських.

Арешт був проведений співробітниками польської спецслужби Агентство внутрішньої безпеки, але офіційного підтвердження цієї інформації поки що немає.

Качмарек входив до найближчого оточення братів Качиньських, але після того, як 8 серпня був відправлений у відставку, виступив у Сеймі з викриттям діяльності польських спецслужб. Зокрема, в його доповіді приводилися відомості про організацію польськими спецслужбами масового прослуховування лідерів опозиції та членів уряду. Більш того, на закритому засіданні Качмарек звинуватив у створенні такої практики президента Леха Качиньського і прем"єр-міністра Ярослава Качиньського.

Польські спецслужби прослуховували колишніх союзників правлячої партії "Закон і справедливість" по урядовій коаліції - лідера партії "Самооборона" Анджея Леппера і голову партії "Ліга польських сімей" Романа Гертиха. Крім того, з"явилися повідомлення про те, що в списку тих, кого прослуховують, міг бути і колишній прем"єр-міністр Польщі Казимєж Марчинкевич, раніше - один з найближчих союзників братів Качиньських.

Качмарека підозрювали в тому, що на початку липня цього року саме він попередив лідера партії "Самооборона" і віце-прем"єра уряду Анджея Леппера про підготовлювану проти нього операцію іншої польської спецслужби - Центрального антикорупційного бюро Саме це нібито дозволило Лепперу уникнути арешту, повідомляють Вісті.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі заарештований екс-міністр внутрішніх справ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі