субота, 28 листопада 2020 22:53

У Польщі вшанували пам'ять жертв Голодомору

У Польщі вшанували пам'ять жертв Голодомору
У декількох містах Польщі вшанували пам'ять жертв Голодомору. Фото: Укрінформ

Представники української громади, українські дипломати, духовенство, військовослужбовці, міська влада вшанували у Варшаві, Гданську, Любліні, Кракові та інших містах Польщі пам'ять жертв Голодомору в Україні.

Зокрема, на Вольському православному кладовищі у Варшаві біля пам'ятника жертвам Голодомору 1932-1933 років лампадки запалили учні українських суботніх шкіл, представники української громади, дипломати разом із послом України в Польщі Андрієм Дещицею. У вікнах українського посольства і консульства у Варшаві запалено свічки пам'яті. Про це повідомляє Укрінформ.

Пам'ять жертв Голодомору в Україні вшанувала у Любліні українська громада, представники Генерального консульства та військовослужбовці Литовсько-польсько-української бригади ЛитПолУкрбриг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тільки в сильній Україні це не повториться": вшанували жертв голодоморів

У Кракові в церкві Воздвиження Чесного Хреста відбулася літургія та поминальна панахида за жертвами Голодомору 1932-1933 років в Україні.Після богослужіння українська громада Кракова та співробітники генконсульства України в цьому місті вшанували пам'ять жертв геноциду українського народу спільним покладанням квітів та запаленням лампадок біля пам'ятного знаку жертвам Голодомору 1932-1933 років в Україні.

Пам'ять мільйонів українських жертв вшановано також у Гданську за участю представників консульства України в цьому місті, української громади та місцевої влади.

У суботу, 28 листопада, глава Православної церкви України митрополит Єпіфаній відслужив панахиду на території Національного музею "Меморіал жертв Голодомору".

Зараз ви читаєте новину «У Польщі вшанували пам'ять жертв Голодомору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі