пʼятниця, 07 грудня 2007 21:10

У Польщі відмінили вето на введення дня проти страти

Новий уряд Польщі на чолі з Дональдом Туськом відмінив вето на офіційне введення "Європейського дня проти страти". Про це повідомляє РИА "Новости" з посиланням на польські ЗМІ. По цих повідомленнях, ініціатором рішення був особисто прем"єр-міністр.

За словами міністра юстиції Польщі Збігнева Чвонкальського, підтримувати боротьбу проти страти в Європі нічого не заважає.

19 вересня попередній польський уряд на чолі з Ярославом Качиньськім відмовився підтримати пропозицію Єврокомісії про установу 10 жовтня "Європейського дня проти страти". При цьому спалахнув скандал, оскільки тодішній глава польського МВС Владислав Стасьяк назвав Євросоюз "стадом", якому Польща не бажає сліпо слідувати.

Питання про установу Дня проти страти вирішувала Рада ЄС з юстиції та внутрішніх справ. Пропозицію Єврокомісії повинні були підтримати відповідні міністри 27 країн-членів ЄС, а потім - Європарламент. Польща визнала ініціативу "даремною".

Відміняючи вето, Туск дав зрозуміти решті країн-членів ЄС, що політична ситуація в країні змінилася, і що тепер Польща буде конструктивним партнером, коментують польські ЗМІ, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі відмінили вето на введення дня проти страти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі