середа, 24 жовтня 2007 09:15

У Польщі оприлюднили результати дострокових виборів

У Польщі  оприлюднили результати дострокових виборів
Увечері у вівторок державна виборча комісія Польщі оприлюднила офіційні підсумки позачергових виборів до парламенту країни, що пройшли 21 жовтня, повідомляє AFP.

Згідно з цими даними, перемогу на виборах отримала ліберальна партія "Громадянська платформа", очолювана Дональдом Туском. Опозиція заручилася підтримкою 41,51 відсотків виборців і може розраховувати на 209 з 460 місць у Сеймі, нижній палаті парламенту.

Правляча консервативна партія "Право і справедливість" прем"єр-міністра Ярослава Качиньського зайняла друге місце з 32,11 відсотками голосів. У новому парламенті у неї буде 166 мандатів.

Ще лише дві партії змогли подолати п"ятипроцентний бар"єр, необхідний для проходження в Сейм. Третє місце на виборах зайняв соціал-демократичний блок "Ліві і демократи" колишнього президента Польщі Олександра Квасневського. Заручившись підтримкою 13,15 відсотків виборців, блок буде представлений в парламенті 53 депутатами. Найстарша у країні "Польська селянська партія" Вальдемара Павляка набрала 8,91 відсотків голосів і отримала 31 мандат. Згідно законодавству, одне місце в Сеймі відійде кандидатові від німецької національної меншини, передає Лента.
Зараз ви читаєте новину «У Польщі оприлюднили результати дострокових виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі