четвер, 24 січня 2008 08:25

У Польщі на військовому літаку розбилися 20 осіб

У Польщі на військовому літаку розбилися 20 осіб
У Польщі на військовому літаку розбилися учасники конференції з безпеки польотів

Транспортний літак CASA-295М випущений  в Іспанії. Польща експлуатує вісім лайнерів цього типу. На борту літака можуть знаходитися до 78 осіб

У західно-поморському воєводстві Польщі, недалеко від міста Щецін, в середу ввечері розбився військовий транспортний літак типу CASA-295М, повідомляє  РІА "Новости" з посиланням на місцеві ЗМІ. Загинули всі пасажири і члени екіпажа. У міністерстві національної оборони відзначають, що в літаку знаходилися високопоставлені офіцери ВВС Польщі. Літак повністю згорів.

Як заявив прем"єр-міністр Польщі Дональд Туск, що прибув на військову базу в Мірославец, недалеко від місця падіння літака, загинули 20 осіб - чотири члени екіпажа і 16 військовослужбовців.

Серед загиблих офіцерів польських ВВС - командир першої бригади тактичної авіації генерал Анджей Анджеєвський і командир бази ВВС в Мірославці полковник Єжи Пілат. Про це повідомив у четвер представник ВВС Польщі.

Кажучи про причини трагедії, Туск сказав, що "все можливо: технічні причини, погодні умови, помилка пілота". "Потрібно почекати думки фахівців", - додав він. Главу  уряду супроводжує міністр національної оборони Польщі Богдан Кліх.

За даними Служби порятунку, літак розбився при заході на посадку. Лайнер впав з висоти 200 метрів і загорівся у лісі за 800 метрів від аеродрому. Пасажири літака були учасниками щорічної конференції з безпеки польотів. На даний момент рятувальники знайшли сім тіл загиблих.

Конференцію з безпеки польотів у Польщі щорічно організовує Управління цивільної авіації.

Транспортний літак CASA-295М виробляють в Іспанії. Польща експлуатує десять лайнерів цього типу, які можуть перевозити до 78 осіб, повідомляє  ІТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі на військовому літаку розбилися 20 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі