четвер, 16 квітня 2020 21:20

У поліції розповіли, як будуть слідкувати за відзначенням Великодня

У поліції розповіли, як будуть слідкувати за відзначенням Великодня
Поліція не буде допускати скупчень. Фото: Reuters

Правоохоронці планують не допустити скупчення людей біля храмів під час церковних служб на Великдень.

У разі повторних порушень будуть складати протоколи, заявив радник міністра внутрішніх справ Юрій Тандит, передає МВС.

"Поліція в рамках домовленостей та на виконання постанови Кабінету міністрів про недопущення поширення на території України Covid-19 в разі скупчення людей біля храмів буде діяти в кілька етапів. Перший етап - це роз'яснення серед громадян. У разі повторних порушень поліцейські будуть складати протоколи. Ми не дамо провокаторам організовувати масові заходи у парафій", - зазначив тандем.

У храмах можуть перебувати тільки ті, хто забезпечують службу. Максимум 10 чоловік. Парафіяни зможуть відвідати храм після служби. Зможуть заходити максимум по дві людини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Укрпошті придумали покарання для працівників, які на Великдень відвідають масові заходи

"Ми в постійному контакті зі священиками різних конфесій і досягли домовленостей, як проводити Великодні служби під час карантину. Під час богослужінь в церкві можуть бути присутніми максимум 10 чоловік, і це не парафіяни. Це тільки ті люди, які забезпечують службу і допомагають її проводити, а також ті, хто забезпечує трансляцію онлайн. І, звичайно, всі вони повинні бути в масках. Сама паства зможе заходити в храм після служби, якщо це малий прихід - по одній людині, якщо великий - по дві людини", - сказав радник міністра.

Більшість українців цього року готові святкувати Великдень удома й без гостей. 7% зізналися, що не зважатимуть на заборони і все одно відвідають храм.

Зараз ви читаєте новину «У поліції розповіли, як будуть слідкувати за відзначенням Великодня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі