субота, 21 листопада 2020 21:20

У поліції пояснили, чому не штрафують за відсутність маски

У поліції пояснили, чому не штрафують за відсутність маски
За перебування в громадському місці або на транспорті без маски передбачено штраф від 170 до 255 гривень. Фото з відкритих джерел

У поліції Києва пояснили, чому не штрафують за відсутність маски. У повідомленні сказано, що поліцейські проводять профілактичну роботу з метою необхідності дотримання протиепідемічних заходів та роз'яснюють людям про нові санкції за порушення карантинних обмежень.

Зазначається, що з 21 листопада набрали чинності нові санкції за порушення карантину. Зокрема, за перебування в громадському місці або на транспорті без маски передбачено штраф від 170 до 255 гривень. Крім того, правоохоронцям дозволили на місці штрафувати за такі порушення.

Проте в поліції відзначають, що мобільні групи у першу чергу націлені на роз'яснювальну роботу про штрафи і про те, що важливо правильно носити маски. Столична поліція в ході сьогоднішніх перевірок на транспорті та громадських місцях роздавала маски тим, у кого їх не було.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли можуть ввести жорсткий карантин: прем'єр-міністр назвав умову

"Тільки у разі, коли громадяни не будуть реагувати на зауваження поліцейських і відмовлятися від використання засобів захисту, правоохоронці в межах своєї компетенції та у відповідності до службових повноважень будуть притягати таких правопорушників до відповідальності", - йдеться в повідомленні.

11 листопада Кабмін ухвалив рішення про введення в країні з 14 по 30 листопада карантину вихідного дня через пандемію коронавірусу. Він діятиме з 00:00 суботи до 00:00 понеділка. В країні діє масочний режим.

Зокрема, у вихідні дні з обмеженнями, передбаченими в будні дні. Додатково заборонено роботу кав'ярень і ресторанів (за винятком послуги "з собою"), робота ТРЦ, інших розважальних закладів, фітнес-центрів тощо.

Дозволено працювати продуктовим магазинам, аптекам, ветаптекам, поштовим відділенням, медустановам, АЗС.

Зараз ви читаєте новину «У поліції пояснили, чому не штрафують за відсутність маски». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі