вівторок, 20 травня 2008 13:01

У Північній Африці та на Близькому Сході буде своє "Євробачення"

Конкурси, аналогічні "Євробаченню", тепер проводитимуться і в Північній Африці, та на Близькому Сході. Організатори оголосили про це в Бєлграді, що приймає європейський пісенний фестиваль цього року. У Старому Світі конкурс проводиться вже більше півстоліття - і весь цей час його хвалять і критикують, причому і фанати, і скептики роблять це дуже пристрасно. Останнім часом вони особливо напирають на політизованість шоу.

Проте щороку близько сотні мільйонів телеглядачів настроюється на пісенний фестиваль, що за роки свого існування став майданчиком, з якого стартували до вершин естрадного олімпу багато виконавців, - від групи АББА і Селін Діон до ірландського танцювального шоу Riverdance.

"Євробачення", що скоро пройде в столиці Сербії, стане 53-м, і ніколи ще в цьому конкурсі не брали участь так багато виконавців. Тут будуть представлені 43 країни, тобто набагато більше, ніж членів Європейського союзу.

Але хор критиків цього естрадного шоу останнім часом стає все гучнішим. Багато західноєвропейських коментаторів, вважають, що оцінки, які виставляють виконавцям телеглядачі, останніми роками почали залежати не від якості виконання, а від того, як ці конкретні глядачі ставляться до цієї конкретної країни.

Організатори поставилися до цих слів серйозно, провели серйозний аналіз для того, щоб аргументовано відповісти критикам, і оголосили, що голосування під час бєлградського "Євробачення" проводитиметься за новими правилами.

І в той же час стало відомо, що програма експортується на північ Африки і Близький Схід. А це означає, що країни двох цих регіонів, що змагаються між собою, голосуватимуть один за одного і один проти одного по тій же системі, по якій впродовж десятиліть співала, - і деколи стогнала - Європа.

А поки коментатори намагалися переварити цю новину, їм підкинули ще одну: про те, що за "Євробаченням" буде знято кіно, - і це ще більше стирає і без того не дуже помітну грань між музичним фактом і вигадкою, повідомляє Би-Би-Си.

Зараз ви читаєте новину «У Північній Африці та на Близькому Сході буде своє "Євробачення"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі