понеділок, 18 серпня 2008 09:27

У Південній Осетії тримають 130 грузинських заручників

Британська газета TheGuardian 18 серпня повідомила про те, що власті Південної Осетії утримують в заручниках в Цхинвалі не менше 130 грузинських громадян.

Згідно з інформацією видання, всіх заручників тримають в одній кімнаті, приблизно половина з них - жінки, серед них є 12-річна дівчинка. Журналісти припускають, що заручників мають намір обміняти на осетинів, захоплених грузинськими військами. TheGuardian наводить слова неназваного представника МВС Грузії, який виразив надію на швидкий обмін.

Майже всі заручники є громадянами Грузії, що приїхали в Цхинвалі працювати, всі вони були затримані на вулицях міста. Видання також цитує заяву одну з представників грузинських властей, який заявив, що в курсі ситуації із заручниками, проте у грузинської сторони немає осетинів, яких можна було б обміняти на громадян Грузії.

Проте власті Південної Осетії стверджують, що грузинські військові викрали не менше 500 мирних жителів.

Грузинські війська напали на Цхинвалі 7 серпня. Кількість жертв серед мирного населення Південної Осетії оцінює в 1600 чоловік.

Зараз ви читаєте новину «У Південній Осетії тримають 130 грузинських заручників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі