середа, 19 грудня 2007 18:11

У Південній Кореї президентом став колишній мер Сеула

На президентських виборах, що відбулися в Південній Кореї, упевнену перемогу отримав лідер консервативної "Партії Великої країни", колишній глава будівельного концерну Hyundai Лі Мін Бак, передає агентство Associated Press.

За даними AFP, на момент підрахунку 89,2 відсотка бюлетенів він набрав 48,2 відсотка голосів. Головний суперник Лі Мін Бака, представник правлячої ліберальної партії Чон Дон Ен, отримав 26,7 відсотка.

Обнародувані раніше підсумки опиту на виході з ділянок для голосування також указували на перемогу Лі Мін Бака. За наслідками exit polls, йому віддали свої голоси майже половина виборців: 49-51 відсоток.

Впродовж всієї передвиборної кампанії Лі Мін Бак, який з 2002 по 2006 рік займав пост мера Сеула, зберігав лідируючі позиції. Центральним пунктом його передвиборної програми було поліпшення економічної ситуації в країні і підвищення рівня добробуту населення, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Південній Кореї президентом став колишній мер Сеула». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі