вівторок, 25 березня 2008 14:06

У Південній Кореї можуть офіційно дозволити їсти собак

Власті Сеула вирішили узаконити давню традицію вживання м"яса собак в їжу і внести цих тварин до категорії худоби.

Подібні спроби робилися і раніше, проте всі вони закінчилися провалом через різку критику з боку місцевих і зарубіжних суспільних груп захисту тварин.

На думку авторів даного законопроекту, необхідно покласти край абсурдній ситуації, коли багато корейців їдять собачатину при повній відсутності якихось правил, що регулюють розведення собак, заготівку і продаж м"яса.

У мерії Сеула вважають, що їхня ініціатива покликана забезпечити захист здоров"я громадян. Введення спеціальної категорії дозволить узаконити масове розведення і забій собак, а також приготування страв з їхнього м"яса в ресторанах, але не дозволить торгівлю ним як м"ясом домашніх тварин.

За офіційними даними, в Сеулі постійно діють 528 ресторанів, де подають страви з собачатини. Зараз м"ясо собак вважається, згідно із законом, даром природи - натуральним продуктом, а саме ці чотириногі - не худобою. На практиці це означає, що, на відміну від яловичини або курятини, м"ясо не проходить санітарну інспекцію, повідомляє Вести.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Південній Кореї можуть офіційно дозволити їсти собак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі