вівторок, 04 березня 2008 08:47

У Петербурзі завалилася велика фінансова піраміда

У Петербурзі завалилася велика фінансова піраміда
Вкладники інвестиційного проекту "Бізнес-клуб "РуБін", який декілька місяців привертав кошти громадян під гарантовані 25-50% річних, не можуть отримати свої гроші, передані в управління компанії. Керівники ТОВ САН (юридична особа, під вивіскою якої діяв "Бізнес-клуб "РуБін") не з"являються в своєму офісі на Ліговському проспекті, а приміщення компанії опечатане. За фактом шахрайства порушена кримінальна справа.

На офіційному сайті "Бізнес-клуба "РуБін" повідомляється, що основним видом діяльності компанії є "інвестиції та внески", а кошти інвестуються "в будівельний комплекс Санкт-Петербурга". Вкладникам "РуБіна" пропонувалося інвестувати від 3 тисяч рублів при гарантії прибутковості вкладень від 25% до 50% річних.

Хронологія згортання піраміди починається від 18 лютого, коли з офісу на Ліговському проспекті "вивезені всі документи нібито у зв"язку з перевіркою ВБЕЗ", а штатний програміст компанії знищив всю інформацію в комп"ютерах. З цього ж часу припинені всі розрахунки з вкладниками. 20 лютого охоронці керівника ТОВ САН Александра Польщенко "вивезли останні гроші з банку" (4 млн рублів), після чого з 21 лютого "Польщенко і його дружина перестали виходити на зв"язок".

Збиток, нанесений шахрайською схемою, за попередніми оцінками, становить десятки мільярдів рублів, а кількість потерпілих тільки в Росії перевищує 100 тис. осіб. У Петербурзі від дій "Бізнес-клубу "РуБін" постраждало близько 20-50 тисяч осіб, повідомляє "Комерсант".
Зараз ви читаєте новину «У Петербурзі завалилася велика фінансова піраміда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі