вівторок, 28 жовтня 2008 15:01

У Петербурзі планують створити банк наркотиків

На базі однієї з державних експертних установ Петербургу може бути створений єдиний міжвідомчий банк зразків вилучених з незаконного обороту наркотичних засобів, повідомляє Фонтанка.ру з посиланням на прокуратуру міста.

Колекція зразків наркотиків, а також психотропних, сильнодіючих і отруйних засобів дасть можливість органам попереднього розслідування і суду призначати експертні порівняльні дослідження речовин. В ході цих експертиз можна буде встановити країну походження речовини, ідентичність способу її виготовлення (виробництва, змішування і так далі), а також приналежність до партій вилучених наркотиків.

Можливість створення такого банку обговорювалася на засіданні міжвідомчої робочої групи з питань організації протидії наркоманії і незаконному обороту наркотиків. Ця група була створена в травні 2008 року при прокуратурі Петербургу, до неї увійшли співробітники силових відомств і представники уряду міста.

Зараз ви читаєте новину «У Петербурзі планують створити банк наркотиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі