четвер, 15 травня 2008 13:51

У Петербурзі еротичні журнали і фільми продаватимуть в аптеках

Депутати петербурзьких Законодавчих зборів прийняли законопроект про обмеження показу і продажів еротичної продукції. Тепер поширювати еротичну продукцію можна тільки в спеціально призначених для цього приміщеннях, в яких також можна торгувати предметами, "безпосередньо пов"язаними з задоволенням сексуальних потреб людини", тобто в секс-шопах або аптеках.

Як пише газета "Новые известия", закон заборонить продавати в Петербурзі еротичні товари без свідоцтва про державну реєстрацію і права заняття підприємницькою діяльністю. Заборонено показувати і продавати матеріали еротичного змісту підліткам до 16 років.

Фільми еротичного змісту транслювати по телебаченню можна буде тільки з 23 години вечора і до четвертої години ранку.

Покаранням за порушення норм закону буде штраф. Якщо в секс-шопі міліція виявить підлітка, власників магазина чекає штраф. При купівлі квитків на еротичні фільми у глядачів, дуже молодих на вигляд, вимагатимуть паспорт.

Особлива комісія при губернаторові, до якої увійдуть не менше чотирьох депутатів, чиновники, члени громадських об"єднань, фахівці з проблем сексології, сексопатології і психології будуть займатися експертизою специфічних товарів (книг, журналів, фільмів) на предмет вмісту в них еротики або порнографії, а також контролем за цим бізнесом.

Два інших "еротичних" законопроекти - "Про розміщення на території міста об"єктів з надання послуг еротичного характеру" і "про адміністративну відповідальність за співучасть в проституції на території Петербургу" депутати відкинули.

Крім того, в документі пропонувалося зібрати всі пітерські "борделі" в окремому "червоному" кварталі, подалі від центру міста і від дитячих і соціальних установ.

Відзначимо, що в Україні за моральне оздоровлення суспільства взялася прем"єр-міністр Юлія Тимошенко. Вона назвала "неадекватною" рекламу алкогольних і тютюнових виробів на телеканалах, а також трансляцію програм і фільмів "неприпустимого змісту, коли діти дивляться телевізор".

Раніше народний депутат, член фракції БЮТ Микола Томенко також заявив про те, що ініціюватиме слухання у Верховній Раді звіту Національного радого з питань телебачення і радіомовлення і інформації Державного комітету телебачення і радіомовлення щодо виконання законодавства у сфері діяльності ЗМІ.

Серед очевидних порушень Томенко назвав невиконання норм щодо захисту громадської моралі. Як приклад він назвав той факт, що деякі ефірні, а не кабельні канали, зокрема, "Кіно" і "Ентер", "фактично, перетворилися на вечірні і нічні еротичні канали", повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «У Петербурзі еротичні журнали і фільми продаватимуть в аптеках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі