вівторок, 26 лютого 2008 09:57

У Перу знайдено палац, побудований 5,5 тисяч років тому

У Перу виявлено найдавнішу споруду на території андської країни – палац, зведений приблизно 5,5 тисяч років тому, повідомляє ИТАР-ТАСС з посиланням на місцеві ЗМІ. Палац розміщується в археологічному комплексі Сечан Бахо департаменту Анкаш, в 400 км на північ від Ліми, де вели розкопки науковці Перу та Німеччини.

Палацова споруда (180 метрів завдовжки і 120 метрів завширшки) була зведена між 3000 і 3500 роками до нашої ери. Безцінна знахідка свідчить про існування в Перу цивілізації, співставної за розвитком з Південною Азією чи Середнім Сходом того періоду.

Як заявив директор археологічного проекту Сечан Бахо Петер Фучс, знайдений палац ще раз підтверджує теорію про існування найдавніших цивілізацій на нашій планеті приблизно в один і той самий час, як у Старому світі, так і на американському континенті.

Минулого року в Перу археологи знайшли руїни храму, вік якого становить близько 4 тисяч років. Храм, названий Вентаррон, є частиною крупного архітектурного комплексу – Сіпан – знайденого в долині Ламбайєке в 1980-х роках тим самим Вальтером Альвою.

Зараз ви читаєте новину «У Перу знайдено палац, побудований 5,5 тисяч років тому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі