вівторок, 27 травня 2008 10:27

У Перу конгрес розглядає скаргу на депутата, який застрелив собаку

У Перу в конгрес поступила скарга на депутата-націоналіста Міро Руїса, який нібито пристрелив сусідського пса.

Автор скарги стверджує, що Руїс казав, ніби шнауцер Матіас ганявся за качками на землі, що належить йому, Руїсу - і врешті-решт убив собаку.

У свою чергу власниця тварини Ніна Вентура де Карденас, що живе в передмісті Ліми, вчора, 26 травня, звернулася в конгрес з офіційною скаргою.

За її словами, "цей політик - божевільний, який стріляє зі свого будинку без розбору всякий раз, коли у нього поганий настрій".

"Сподіваюся, хтось вживе до нього заходи", - підкреслила вона.

Тим часом, заява сеньйори де Карденас підтримали борці за права тварин і законодавці. Хорхе дель Кастільо, один з представників кабінету міністрів Перу, заявив, що передбачуване вбивство собаки каже про "психічну слабкість" обвинуваченого і "шкодить всій країні".

Міро Руїс стверджує, що ні в чому не повинний і що взагалі любить малих тварин. Тим часом, скарга його сусідки вже розглядається парламентським комітетом з етики.

А в Україні, в Ужгороді (Закарпатська область), захисники тварин виступають проти рішення міської влади відстрілювати бродячих собак шприцами з отрутою. На головній площі міста представники організації "Допоможи другу" збирають підписи городян, які категорично проти вбивства на вулицях собак, повідомляє Би-Би-Си.

Зараз ви читаєте новину «У Перу конгрес розглядає скаргу на депутата, який застрелив собаку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі