вівторок, 11 грудня 2007 15:18

У персиковому соку росіянин намагався вивезти з України монети XIV ст

Вивезення предметів старовини з приховуванням від митного контролю попереджено працівниками Глухівської митниці.

Про це повідомила Державна митна служба України на своєму офіційному веб-сайті.

Приховані від митного контролю предмети старовини (157 монет з металу білого кольору попередньо Візантійського періоду, XIV-XV століття, та глиняна печатка ХІ століття) були виявлені на митному посту Глухівської митниці під час перевірки потягу сполученням "Київ-Москва".

В одному з вагонів поїзду в купе громадянин Росії демонстративно пив персиковий сік з пакету. Коли ж митники поцікавилися вмістом пакету, в ньому підозріло забряжчали металеві предмети.

Як виявилося, саме у такий спосіб, зануривши у сік, чоловік і переміщував старовину, дані про яку не були ним повідомлені ні усно, ні письмово.

З огляду на обставини було вирішено ретельніше перевірити пасажирське місце, на якому подорожував громадянин. Таким чином за спинкою сидіння, за покривалом, було виявлено старовинну глиняну печатку.

Складено протокол огляду місця події. Предмети правопорушення вилучені і відправлені на експертизу, яка встановить їх культурну та історичну цінність.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «У персиковому соку росіянин намагався вивезти з України монети XIV ст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі