пʼятниця, 12 жовтня 2007 08:15

У Пенсільванії запобігли кривавій бійні в школі

Поліція штату Пенсільванія заарештувала 14-річного підлітка, підозрюваного в підготовці збройного нападу на середню школу в містечку Плімут поблизу Філадельфії, повідомляє Lenta.ru з посиланням на CNN.

У кімнаті підлітка, чиє ім"я поки не розкривається, був виявлений цілий арсенал з декількох десятків одиниць зброї. Серед іншого поліція знайшла дев"ятиміліметрову гвинтівку з оптичним прицілом, яку хлопчикові купила його матір. Патронів до неї не знайдено.

Разом з тим було вилучено чотири ручні гранати (одна з них готова до застосування), підручники і устаткування для збірки гранат, нацистський прапор і відеофільм про події 1999 року в школі Columbine в окрузі Джефферсон. Тоді двоє учнів школи розстріляли 13 чоловік, поранили ще 24, а після наклали на себе руки.

Про арсенал в спальні підлітка поліція дізналася від одного з учнів школи Plymouth Whitemarsh та його батька. На думку слідчих, підліток збирався намовити кого-небудь з своїх приятелів влаштувати напад на школу разом. Сам він вже більше року не вчився в школі Plymouth Whitemarsh, навчаючись вдома.

В п"ятницю підліток з"явиться перед судом, де йому будуть пред"явлені офіційні звинувачення. Поліція також веде розслідування відносно його батьків.

Зараз ви читаєте новину «У Пенсільванії запобігли кривавій бійні в школі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі