четвер, 10 липня 2008 13:26

У Пекіні почалася зустріч "шістки" з ядерної проблеми КНДР

У Пекіні почалася зустріч "шістки" з ядерної проблеми КНДР

Зустріч глав делегацій на шестисторонніх переговорах з ядерної проблеми Корейського півострова відкрилася в Пекіні в четвер. Всі країни "шістки" (Китай, Росію, США, Японію і обидві корейські держави) "об"єднує загальна стратегічна мета - денуклеаризація Корейського півострова, налагодження стосунків між відповідними державами, створення механізму забезпечення безпеки в Північно-Східній Азії", - заявив на церемонії відкриття зустрічі заступник міністра закордонних справ КНР У Давей.

"Упевнений, що поставлені нами завдання будуть неодмінно виконані", - підкреслив У Давей. За його словами, виконання цих завдань відповідає загальним інтересам сторін, сприяє зміцненню миру в регіоні та спільному розвитку. "Для досягнення цих завдань ми готові докладати спільні зусилля. Нам потрібно вирішити залишені історією проблеми, для чого ми повинні стояти вище за ті відмінності та перешкоди, що існують на міжнародній арені", - заявив він, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «У Пекіні почалася зустріч "шістки" з ядерної проблеми КНДР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі