вівторок, 27 травня 2008 18:16

У пекарні загорілася вантажівка з газовими балонами

Опівночі 19 травня на території приватної пекарні, що в Летичеві на Хмельниччині загорівся автомобіль ЗІЛ-130. Машина перевозила 48 балонів, наповнених метаном. Кожен вміщував 50 л газу.

— Імовірна причина загоряння — підпал, — каже інспектор управління надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області Олександр Гулько. — Можна сказати точно, що п"ять людей, які працювали в нічну зміну, загинули б.

Виконувач обов"язків начальника Летичівського райвідділу міліції Андрій Гулько це заперечує.

— Приїхали МНСники, — розказує він, — наробили "шороху", а міліції — шукай. Вони не знайшли причини загоряння. Зібрані матеріали не дають підстав вважати, що це підпал. Хоча, може, охоронець кинув недопалок.

Пекарня працює цілодобово. Тієї ночі, крім робітників, там були двоє охоронців. Автомобіль стояв на території підприємства.

— Я проходив поряд із машиною, коли почув, як щось шипить, — розповідає міліціонерам один із охоронців. — Відчув запах газу, а потім спалахнуло в задній частині авто. Я крикнув до хлопців, щоб тікали.

— Думаю, що це випадковість, — говорить 36-річний Дмитро Бальжик, директор пекарні. — Машину для перевезення балонів ми переобладнали місяця півтора тому. Із нею не було проблем. Я не думаю, що це могли зробити конкуренти. Збитки від пожежі становили 25–30 тисяч гривень.

Зараз ви читаєте новину «У пекарні загорілася вантажівка з газовими балонами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі