вівторок, 21 серпня 2007 11:13

У педофілів не вистачає сірої речовини мозку, – науковці

Схильність до педофілії та інших злочинів на сексуальному ґрунті може бути пов"язана з дефектами розвитку головного мозку.

До таких висновків дійшли німецькі учені, яким вдалося виявити значне зниження щільності сірої речовини в декількох ключових зонах кори мозку злочинців, засуджених за сексуальні злочини проти малолітніх.

У дослідженні, проведеному співробітниками Університету Дюйсбурга-Ессена, було задіяно 18 чоловіків, які неодноразово притягалися до кримінальної відповідальності за педофілію. Результати магнітно-резонансної томографії їх головного мозку були співставлені з даними учасників з контрольної групи.

Як з"ясувалося, кількість сірої речовини в орбітофронтальній корі, пов"язаній з контролем імпульсів і соціальною поведінкою, у злочинців була в середньому на 2-4% меншою, ніж у звичайних людей. Схожа закономірність була виявлена і для кори сочевицеподібного ядра – зони, задіяної у процесах навчання і керування складними рухами. Тут різниця між педофілами і контрольною групою досягала 5-7%.

Незважаючи на те, що середній показник IQ педофілів був трохи нижче, ніж у нормальних учасників, виявлену відмінність у кількості сірої речовини не можна було пояснити тільки різницею в рівні інтелекту, передає Лента.Ру.

Зараз ви читаєте новину «У педофілів не вистачає сірої речовини мозку, – науковці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі