четвер, 06 грудня 2007 21:32

У Парижі проти страйкуючих студентів застосували сльозоточивий газ

Від трьох (за оцінками поліції) до п"яти (оцінка організаторів акції) тисяч студентів брали участь в санкціонованій владою акції в центрі Парижа. Згідно наперед узгодженому маршруту акції, студенти повинні були завершити свій марш біля міністерства вищої освіти. Проте, в районі вулиці Гей-Люссака в п"ятому окрузі Парижа протестуючі спробували порушити маршрут, вступивши в зіткнення із загоном жандармів.

Правоохоронцям вдалося встановити студентів в рамки узгодженого маршруту, застосувавши сльозоточивий газ та кийки.

Після цього інциденту акція завершилася, як і було заплановано, біля міністерства вищої освіти Франції, де студенти протестували за допомогою транспарантів, що вже стали традиційними, "Університети, закриті для поліцейських, університети, відкриті для бездомних".

Акції протесту студентів тривають у Франції вже декілька місяців. Вони протестують проти закону про університетські автономії, який надає вузам можливість самостійно знаходити фінансові кошти, знаходячи спонсорів серед приватних компаній.

Протестуючі вважають, що самостійний пошук коштів університетами неминуче приведе до зловживань, а також до тиску на керівництво вузів з боку спонсорів, так що зараховувати в університети будуть не за знання, а за гроші, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «У Парижі проти страйкуючих студентів застосували сльозоточивий газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі