вівторок, 15 квітня 2008 12:08

У Парижі на аукціон виставлений скелет динозавра

Скелет трицератопса буде виставлений в середу на торги аукціону "Крістіс" за стартовою ціною в 500 тисяч євро, повідомляє прес-служба аукціонного будинку.

Вік унікального лота 65-67 мільйонів років. Близько 70% кісток динозавра справжній, решта елементів скелета зроблена з полімерів - довжина тварини складає 7,5 метра.

"Фрагменти динозаврів є в колекціях багатьох музеїв, цей же зразок є одним з чотирьох настільки повних в світі", - відзначає знаменитий аукціонний будинок.

Тріцератопс був виставлений в будинку "Крістіс" на початку березня, викликавши величезний інтерес у публіки - тільки за останні вихідні на нього прийшли подивитися близько тисячі чоловік.

Теоретично новим власником скелета може стати приватний колекціонер, який залишить його собі. Проте, як правило, такого роду покупки роблять для того, щоб передати цінний об"єкт в музей.

За інформацією французьких ЗМІ, на майбутніх торгах як меценат може виступити нафтова компанія Total.

Окрім скелета тріцератопса, в середу на торги будуть виставлені череп едмонтозавра (качконосого динозавра), яйце титанозавра, мінералізоване в агат, і зуб плезіозавра (морського ящера), повідомляє РІА Новини.

Зараз ви читаєте новину «У Парижі на аукціон виставлений скелет динозавра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі