пʼятниця, 28 вересня 2007 11:03

У ПАР заарештували президента Інтерполу

У Південній Африці виданий ордер на арешт глави поліції країни, який одночасно обіймає пост президента Інтерполу, Джекі Селебі. За даними преси, ордер був виданий ще минулого тижня. Селебі, як стверджує SABC, звинувачують у зв"язках із злочинним світом Південної Африки. У четвер увечері президент Інтерполу заявив, що нічого не знає про яке-небудь рішення заарештувати його.

Місцеві політологи відзначають, що Джекі Селебі опинився втягнутим у жорстке політичне протистояння за участю прокуратури ПАР і місцевого міністерства юстиції. Главі поліції в країні закидають неспроможність впоратися зі злочинністю.

Як стверджує преса, Селебі колись потрапляв під слідство з боку підрозділу Scorpions (аналог американське ФБР). Це відбулося після того, як у вересні 2005 року за звинуваченням у вбивстві був арештований його хороший знайомий – Глен Агліотті, якого називають одним з найбільших наркоторговців.

Агліотті підозрювався в убивстві свого ділового партнера Брета Кеббла – промислового магната, що мав близькі зв"язки з правлячою в ПАР партією "Африканський національний конгрес". У 2002 році поліцією був арештований вантаж наркотиків, що належав, ймовірно, Агліотті. Проте йому, як і його подільникам, вдалося уникнути покарання. А самого Селебі неодноразово бачили разом з Агліотті за грою в гольф, повідомляє Лента.Ру.

Зараз ви читаєте новину «У ПАР заарештували президента Інтерполу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі